Slovenija 1:1 Srbija – Srbija ostala pri življenju, ko je Luka Jović v zadnji sekundi izenačil na tekmi s Slovenijo

Srbija je še vedno živa na Euru 2024, potem ko je napadalec AC Milana Luka Jović v zadnji minuti tekme proti Sloveniji dosegel dramatično izenačenje in s tem odločilno točko. Slovenija je v Eriksen prilagoditev Nogometne majice drugem polčasu povedla prek Žana Karničnika, Srbija pa je bila obsojena na drugi poraz. Toda v zadnji minuti je Jović z glavo izenačil za Srbijo.

Luka Jović je s poznim izenačenjem iztrgal Srbiji točko na tekmi skupine C Euro 2024, ko je v Münchnu s Slovenijo remizirala z 1:1.

Zan Karničnik je sredi drugega polčasa odprl rezultat za Slovenijo, ko je prišel do zadnjega strela in ga pospravil v mrežo ter zaokrožil odlično ekipno akcijo.

Zdelo se je, da se bodo izbranci Matjaža Keka oklepali odločilnih treh točk, vendar je Luka Jović v 96. minuti Otroški Danska Nogometni dresi z izjemnim strelom z glavo po kotu v zadnji akciji tekme izenačil za Srbijo.

Tekma je bila še ena vznemirljiva, saj sta obe strani tekmo preživeli z zadetki in igrali razburljiv nogomet.

Slovenija 1:1 Srbija – Srbija ostala pri življenju, ko je Luka Jović v zadnji sekundi izenačil na tekmi s Slovenijo

S tem rezultatom je Slovenija osvojila dve točki, Srbija pa za njo zaostaja le za točko, saj se bo na zadnjih tekmah skupine pomerila z Anglijo oziroma Dansko.

Slovenija je bila v uvodnem delu tekme najbližje temu, da bi izenačila, ko je Timi Max Elsnik s strelom tik pred golom zadel desno vratnico.

Aleksandar Mitrović je bil v prvem polčasu najbližje zadetku Srbije, a kmalu po odmoru se je nekdanji nogometaš Fulhama Poceni Srbija Nogometni dresi znašel pred golom, ko ga je Dušan Tadić preigral, a je Jan Oblak odlično zadušil njegov strel z glavo.

V 69. minuti je Slovenija na koncu izenačila, ko je desni bočni branilec Karničnik s polovičnim strelom na zadnji vratnici zaključil akcijo, ki jo je začel s prodorom iz globine.

Varovanci Dragana Stojkovića so skoraj takoj izenačili, ko je Mitrović z bližine zatresel prečko, vendar je Jović v 96. minuti z odličnim strelom z glavo v levi spodnji kot dokončno premagal Slovenijo.

Gol nekdanjega nogometaša madridskega Reala pomeni, da lahko Srbija s pozitivnim rezultatom proti Danski še vedno konča na prvih dveh mestih v skupini, medtem ko bo Slovenija, ki je bila na robu kvalifikacij, zdaj potrebovala dober rezultat proti Angliji.

Točka pogovora – Jović razbija slovensko srce
Na tem srečanju je bil Jović morda malo verjeten vir uvodnega gola Srbije na Euru 2024 glede na talent, ki ga ima v ospredju.

Vendar pa je bilo popoldne za Mitrovića, ki je zadel vratnico, zgrešil iz bližine in ga je dobro zavrnil Oblak, frustrirajoče.

Juventusov Dušan Vlahović je v uvodnem delu tekme nekajkrat poskusil, vendar je bil večinoma na obrobju dogajanja.
Jović, čigar kariera se ni odvijala tako, kot je bilo pričakovano, ko so ga vzeli v Madrid, bo morda upal na mesto v začetni enajsterici proti Danski, potem ko je učinkovito ohranil upanje Srbije na uvrstitev v kvalifikacije.

Ker se je Stojković ponovno odločil za dva sredinska napadalca, bo srbski selektor pred torkovim srečanjem morda razmislil o svojih možnostih.

Igralec tekme – Žan Karničnik (Slovenija)
Kljub junaštvu Jovića je bil Karničnikov gol, ki ga je začel in končal, češnja na vrhu čudovite predstave. Desni bočni branilec je odločno branil in odločilno posredoval nekaj trenutkov po prelomu, ko je Mitrovićev strel z glavo preusmeril v prečko. Njegov napadalni prodor je povzročil prekršek in rumeni karton Filipa Mladenovića, ki je bil umaknjen ob polčasu.
Ocene igralcev

Slovenija: Oblak 7. Karničnik 9*, Drkušić 7, Bijol 7, Janza 8. Stojanović 7, Gnezda Čerin 7, Elsnik 8, Mlakar 7. Šporar 6, Sesko 7. Nadomestni igralci: Stanković 6, Verbič 5, Vipotnik 5, Brekalo N/A.

Srbija: Rajković 6, Veljković 6, Milenković 6, Pavlović 7. Živković 7, Ilić 6, Tadić 8, Lukić 7, Mladenović 5. Vlahović 6, Mitrović 8. Nadomestni igralci: Gacinović 5, Jović 8, Milinković-Savić 6, Birmančević 6, Samardžić 5.

Najpomembnejši trenutki tekme

38′ – SLOVENIJA JE ZADELA VRATNICO! Žoga pade do Elsnika, ki nenamerno igra ena-dva s Srbom, nato pa sproži strel, ki zadene desno vratnico.

49′ – najboljša priložnost Srbije: Mitrović odlično igra na ena-dva s Tadićem, ki je velikega napadalca potisnil pred gol, a ko je želel prelisičiti Oblaka, je slovenski vratar dobro reševal.

69′ – GOL! SLOVENIJA 1:0 SRBIJA (Karničnik): Karničnik na levi strani preusmeri žogo do Elsnika, ki jo preusmeri na zadnjo vratnico, kjer je desni bočni branilec prišel do strela s polovičnega strela.

72′ – MITROVIČ UDARI V KRIŽICO: Mitrović zadrži Karničnika, da bi se srečal z žogo na polovici igrišča, vendar se slovenski branilec žoge dotakne z najmanjšo močjo in jo pošlje na prečko.

90+6′ – GOL! SLOVENIJA 1:1 SRBIJA (Luka Jović): Z desne strani je prišel strel iz kota, Luka Jović pa se je dvignil najvišje in usmeril žogo v levi spodnji kot.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *